Drum'n'bassový koktejl rozlijí The Qemists už v únoru

Praha – V zimě je nejlepší schovat se do klubu. Lucerna Music Bar pro tuto příležitost chystá zimní verzi hudebního festivalu Rock for Churchill. Kruhové pódium vezme 20. února útokem elektronická smršť v podání drum'n'bassových The Qemists a multižánrová sestava N.O.H.A.

Britští kouzelníci The Qemists si už od roku 2004 zahrávají s mixem drum'n'bassu, dubstepu a rocku, který v jejich tvorbě zpočátku převažoval. Charakteristický hutný zvuk umocňují při živých vystoupeních hlavně živé bubny, masivní samply a stejně tak klasické kytary.

Parta se do Česka nepodívá poprvé, předloni byla ke slyšení na akci Let It Roll nebo na Rock for People v roce 2011, kde s přehledem ovládla velkou stage. Zdirigovat podstatně menší Music Bar pro ně tedy jistě bude hračka.

MC Chevy z kapely N.O.H.A.
Zdroj: ČT24/Bandzone.cz

Vašemu uchu by rozhodně neměla uniknout debutová deska z roku 2008 Join the Q, kterou o dva roky později dohnala kvalitní Spirit in the System. Šeptanda napovídá, že pánové své příznivce brzy potěší třetí řadovkou, na níž možná bude také zatím poslední novinka No More.

Publikum dostane do varu N.O.H.A. (Noise of Human Art), která kombinuje prvky world music, dub stepu a drum'n'bassu. Členové sestavy se navzájem „posbírali“ v Brooklynu, Praze, New Yorku nebo Düsseldorfu. Pestré národnostní složení tedy napovídá, jak pestrá je sama jejich hudba. Muzikanti mají na kontě šest desek a loni přijali novou zpěvačku, americkou Kaiu Brown.

Jak vypadalo vystoupení The Qemists na polském Woodstocku, se podívejte ve videu: