Radimo z Prago Union vydal desku londýnské Madame Pepper

Praha - On je kapelníkem české hiphopové kapely Prago Union. Ona mladá černošská vokalistka z Londýna. Britská zpěvačka Madame Pepper a hudebník Radim Vychopeň zvaný Radimo právě vydávají společnou desku Drummond.

Madame Pepper a Radimo vydali desku (zdroj: ČT24)

Madame Pepper je mladá zpěvačka ze severního Londýna: „Většina mých písní vznikala po ukončení školy, v době, kdy jsem koncertovala po londýnských klubech. Tenkrát jsem vystupovala sama, a proto tyto skladby vznikaly záměrně jako loopy a capella. Nyní jsem je využila jako základ mnoha skladeb na své debutové desce.“

Svou muzikou okouzlila i kapelníka Prago Union. „Před pěti lety jsem žil asi dva a půl roku v Londýně a potkal jsem tam Madame Pepper, která hrála jen s kytarou a loop pedálem a zatoužil jsem někomu takovému produkovat desku,“ vypráví Radimo.

Madame Pepper
Zdroj: ČT24/Hithit

„Nepřemýšlela jsem o tom, odkud je. Hlavní bylo, že dokázal pochopit moje písničky,“ říká k tomu Madame Pepper: „Desku jsem nazvala podle svého dívčího jména. Nedávno jsem se vdala a tímto způsobem jsem chtěla zachovat kousek vlastní historie. Všechny ty písně, videa a koncerty jsou mými osobními výpověďmi.“

Citlivé autorské písně jsou ovlivněny hip hopem nebo afroamerickými rytmy. Peníze na debutovou desku Radimo vybral i přes tuzemský portál Hithit a kromě CD vydá také verzi na vinylu. Velkou ambicí Madame Pepper je uspět také v domovském Londýně.