Joint, zlaté zuby nebo poušť. Saccenti fotí hudební hvězdy

Praha – Timothy Saccenti je známý spíš jako režisér videoklipů, před časem se ale chopil fotoaparátu a pořídil snímky umělců, ke kterým ho kromě práce váže i osobní vztah. Výsledky jeho práce jsou k vidění v jeho knize Portraits 01, která vychází v limitované edici. Na ukázky jeho práce se podívejte v článku.

Timothy Saccenti vydává knihu portrétů plnou alternativních umělců (zdroj: ČT24)

Nejvíce inovativní, přesvědčiví, ti, kteří unesou označení průkopníci své generace, tak hovoří Saccenti o svých modelech. Soubor výše zmíněných snímků totiž postavil před hledáček fotoaparátu mimo jiné interprety, kteří prozatím nedosahují velké slávy, ale mají k ní solidně našplánuto. Tato současná generace umělců je spojená hlavně s vydavatelstvím Warp Records.

Ke každé fotce se přirozeně váže také „veselá historka z natáčení“. O některých z nich se autor rozpovídal v rozhovoru pro magazín Dazed Digital. „Tricky přišel do studia s tím největším jointem, co jsem kdy viděl. Při focení jsme ho pak odpálili. Když se pak po pauze vracel do studia, vypadal strašně zmateně a říkal: Zdá se mi to, nebo tady vážně smrdí tráva?“ popsal průběh focení s anglickým rapperem.  

V knize se kromě Trickyho tváře objeví také portréty Carla Craiga, Eryky Badu, ASAP Rockyho nebo Animal Collective.