Mötley Crüe končí. Na posledním turné je doprovodí Alice Cooper

Los Angeles - Americká skupina Mötley Crüe, která patří k nejúspěšnějším v dějinách rocku, oznámila, že v roce 2015 skončí. Než se tak po 35 letech hraní stane, nabídne fanouškům podle svého webu velké rozlučkové koncertní turné. Hostem bude i rocker Alice Cooper.

Koncertní šňůra, nazvaná příznačně Závěrečné turné (Final Tour), začne v červenci v Severní Americe a bude pokračovat příští rok v ostatních částech světa, uvedla v úterý slavná glam metalová čtveřice.

Členové skupiny nevyloučili, že se po rozpadu vrhnou na sólové dráhy. „Hraní s hochy mi bude chybět, ale rokenrol rozhodně neopustím. Myslím, že bude mnoho krásných příležitostí a vzrušujících projektů i po Mötley Crüe,“ uvedl zpěvák Vince Neil. Kromě Neila dnes v kapele hrají kytarista Mick Mars, basák Nikki Sixx a bubeník Tommy Lee.

  • „Byli a zůstanou zlobivými chlapci rokenrolu,“ prohlásil pořadatel turné Rick Franks v přítomnosti rockera Alice Coopera, který se turné zúčastní coby host.

Kapela Mötley Crüe vznikla v roce 1980 v Los Angeles a od té doby prý prodala po světě více než 80 milionů alb. Díky dekadentnímu a destruktivnímu stylu proslula jako jedna z nejdivočejších rockových skupin. Poslední kolekce skladeb vyšla v roce 2008 pod jménem Saints of Los Angeles. K největším hitům patří například Kickstart My Heart, Home Sweet Home, Wild Side, Shout at the Devil nebo Girls Girls Girls.