Přednáška z Univerzity Karlovy: Příprava sportovců na olympiádu

K aktuálnímu sportovnímu svátku - zimním olympijským hrám - se vztahuje už druhá přednáška z cyklu celoživotního vzdělávání Univerzity Karlovy. Pondělní přednášky pro veřejnost můžete sledovat v přímém přenosu na webu ČT24, nejinak tomu bylo i 10. února. S přípravou sportovců na olympiádu diváky seznámil Matouš Jindra. Záznam najdete v tomto článku.

ZÁZNAM přednášky (zdroj: ČT24)

Anotace: Účast na olympijských hrách je snem snad každého, kdo se vrcholově věnuje zimním sportům. Cesta k úspěchu je dlouhá, trnitá a není pro každého. Co je klíčem k vrcholnému výkonu a co je k němu v praxi zapotřebí? Přednáška je zaměřena na problematiku přípravy sportovců z hlediska rozdílného prostředí soutěží. Rozebírá variabilitu tréninkových prostředků a jejich účinnost s ohledem na olympijský tréninkový makro cyklus.

O přednášejícím: Mgr. MATOUŠ JINDRA, Ph.D., (*1985) Je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, kde dnes působí na katedře sportů v přírodě. V rámci svých sportovních aktivit dosáhl tuzemských i mezinárodních úspěchů v běhu na lyžích a skialpinismu. Aktivně se zúčastnil několika vědeckých konferencí, je autorem či spoluautorem desítky odborných publikací.

Kde: Zelená posluchárna Karolina, Univerzita Karlova, Praha.

Záznamy všech přednášek, které web ČT24 zprostředkoval z Univerzity Karlovy, najdete na následujícím odkazu: