Pražský Carnevale šlape na paty svému benátskému vzoru

Praha – Slavnostní zahájení karnevalové alias masopustní sezony zvané „Slet Masek - Otevření města karnevalu“ se uskuteční v sobotu 22. února na Staroměstském náměstí v rámci osmého ročníku obnovených masopustních slavností s názvem Carnevale Praha, které se konají od 20. února do 4. března 2014. Organizátoři ve spolupráci s dlouholetými i novými partnery připravili pestrý čtrnáctidenní program plný koncertů, karnevalových večerů, hostin, přehlídek i soutěží.

Ve večerních hodinách pokračují oslavy zahájení karnevalové sezony v Clam-Gallasově paláci, kde na hosty čeká karnevalové soirée BELLARIA, tentokráte v „arcadiánském“ stylu. Hostem večera je Alessandro Giangrande z Itálie, kontratenor, který v roli pastýře Tirsiho představí překrásné římské árie slavných barokních skladatelů Giovanniho Battisty Bononciniho a Georga Friedricha Händela.

Sobotní program vyvrcholí večerním karnevalovým rejem v Pražských Benátkách, kde na lodích pěti kontinentů budou hosté moci podniknout symbolickou cestu kolem světa po stopách Carnevalu. Večer s barvitou hudbou, kostýmy a masopustními delikatesami zakončí zahajovací den pražské karnevalové sezony.

Slet Masek
Zdroj: ČT24/CARNEVALE PRAHA 2014

V neděli 23. února 2014 se od 15:00 koná tradiční „velké setkání malých masek“ zvané AMORETTO, na kterém budou mít děti příležitost soutěžit o nejkrásnější karnevalovou masku. Rejem provází světaznalý klaun a žonglér PUPA. Nedělní program zakončí v 19:30 první z barokních představení FESTA ARCADIANA, opět s Alessandrem Giangrandem.

Barokní maškarní ples CRYSTAL BALL s banketem se uskuteční v sobotu 1. března 2014. Po celou dobu pražských masopustních oslav je na Staroměstském náměstí otevřeno infocentrum Carnevalu a SCENA CARNEVALE / 22. 2. - 4. 3. 2014 /, na které probíhají představení pouličních divadel s Názvem Divertimento Furioso a servíruje se nefalšovaná pražská šunka. Vstup zdarma.

Více o celém programu naleznete zde