Aerodrome nepřestává nadělovat. Tentokrát Limp Bizkit a Powerman 5000

Praha – Aerodrome festival se rozrůstá o další jména. Ke stávající trojici účinkujících Avenged Sevenfold, Megadeth a Rob Zombie se připojí ještě jeho bratr s kapelou Powerman 5000. To ale není vše, na pražské Výstaviště ukáže prostředníček i Fred Durst se sestavou Limp Bizkit. Druhé pokračování Aerodromu se uskuteční 8. července, kdy se rozezní kytary Metalliky, Alice In Chains, Children Of Bodom a Kvelertaku.

Limp Bizkit by se letos měli přihlásit s novým albem. Pánové ho sice slibovali na začátku roku, datum vydání se ale stále odsouvá. Novinka ponese název Stampede of the Disco Elephants a muzikanti z ní zveřejnili už dvě novinky – skladbu Ready to Go, se kterou jim vypomohl rapper Lil Wayne, a coververzi Thieves, již původně nahráli Ministry.

Fred Durst a spol. si dali pár let pauzičku poté, co došlo k personální destabilizaci v kapele. V roce 2008 se ale vrátili na pódia s našlapanou nahrávkou Gold Cobra a směle pokračují v krasojízdě. Chystané album bude jejich osmým zářezem na pažbě diskografie. 

Červnový Aerodrome však zahájí rocková formace Powerman 5000. Tu má na svědomí mladší bratr Roba Zombieho Spider One. Tato kapela vydala do dnešního dne sedm studiových alb, včetně nahrávky Tonight The Stars Revolt! Jeho hudba je populární také napříč filmem. Zazněla už v Mission Impossible 2, Blade II nebo ve Vřískotu 3. Často slouží jako hudební doprovod počítačových her jako FreQuency, Nascar Thunder nebo SmackDown.