Středy na AVU o architektuře: Dokumentace vs. inscenace

Architektura a způsoby její prezentace. Téma pro aktuální část dlouhodobého přednáškového cyklu pro veřejnost, pořádaného Vědecko-výzkumným pracovištěm Akademie výtvarných umění v Praze. Středy na AVU bylo už tradičně možné sledovat i v přímém přenosu na webu ČT24. Téma architektury završila 14. 5. debata kurátorů. Záznam najdete v tomto článku.

Anotace: Jak vystavovat architekturu jinak než prostřednictvím portfolií? Jak zprostředkovat její hlavní ideje uvnitř galerie? Jsou (re)inscenace prostředí, snaha o prožitek všemi smysly, případně přímé citace či rekonstrukce novou cestou? Proč a zda vůbec se o jiné formy pokoušet? Debatovat budou kurátoři, kteří se způsoby prezentace architektury sami zabývají.

Debatují: Petra Hlaváčková, Vendula Hnídková, Rostislav Koryčánek, Dan Merta, Michal Škoda. Moderují: Karolina Jirkalová a Terezie Nekvindová.

Středy na AVU pořádá Vědecko-výzkumné pracoviště AVU. Kde a kdy: Aula Akademie výtvarných umění v Praze (3. patro), U Akademie 4, Praha 7; vždy od 18:00.

Záznamy všech dosavadních přenosů z cyklu Středy na AVU najdete na následujícím odkazu: