Trabanti slaví obrovský úspěch

Film Trabantem až na konec světa, který koprodukčně podpořila i Česká televize, vidělo za první dva týdny v kinech více než 9 tisíc diváků. „Je velká radost vidět zase jednou vyprodaná kina. Máme radost a rádi bychom se o ni podělili s fanoušky filmu,“ říká producent filmu Jiří Konečný. Společně s režisérem Danem Přibáněm proto film promítnou v jarním kině klubu Cross v pražských Holešovicích dnes od 19 hodin.

„Je možné, že divák s pořadovým číslem 10 tisíc dorazí právě tam,“ dodává Konečný. Vstupné je zdarma, pro vylosovaného „desetitisícího diváka“ mají pořadatelé připravenou malou pozornost. Po dvou týdnech od premiéry je film Trabantem až na konec světa druhým nejlépe hodnoceným českým filmem na portálu ČSFD.cz, v celkovém žebříčku všech filmů figuruje na 18. místě. „Film v hodnocení překonal Sedm statečných, Matrix a všechny díly Pána prstenů. Aktuálně si brousí zuby na Mlčení jehňátek, Pulp Fiction a další trháky,“ konstatuje Zuzana Pudilová z distribuční společnosti Aerofilms.

Trabantem až na konec světa
Zdroj: ČT24/ČT

Snímek zachycuje neuvěřitelné dobrodružství cestovatelů, kteří v trabantech, fiatu a na motorce dokázali přejet celou Jižní Ameriku ze severu až na nejjižnější výběžek. „Film jsme točili s tím, aby někomu udělal radost, potěšil ho, motivoval k tomu, aby si splnil svůj sen, ať je to sebevětší pitomost, a i když mu všichni kolem říkají, že to nejde, nebo to nemá cenu. Nám to o filmu říkali taky. Kdo by na takovou věc šel do kina, když tam dávají Hobita? A najednou máme 10 000 diváků za dva týdny a dozvídáme se, že občas lidi v kině tleskají. Jen tak, i když je nemůžeme slyšet. Tak si člověk říká, že to všechno mělo cenu,“ raduje se lídr celého projektu Dan Přibáň.

Nedělní promítání na travnaté ploše u klubu Cross začne po sedmé hodině večerní, klub naleznete na adrese Plynární 23, Praha 7.