Největší Jesus Christ Superstar. Heroda zpívá Rotten ze Sex Pistols

New Orleans - Slavný muzikál Jesus Christ Superstar se vydává na své dosud největší turné ve Spojených státech. Zastávku plánuje v padesáti amerických městech. A hlavních rolí se ujalo hned několik zajímavých interpretů, například frontman kapely Sex Pistols zpívá krále Heroda.

Muzikál Jesus Christ Superstar vyjíždí na turné (zdroj: ČT24)

Diváci se budou moci těšit na slavný muzikál v jiném podání a s velmi zajímavými zpěváky. Frontman kapely Incubus Brandon Boyd se objeví v roli Jidáše Iškariotského, JC Chasez z boybandu 'N Sync v roli Piláta Pontského, jedna ze členek popového tria Destiny's child Michelle Williamsová bude hrát roli Máří Magdaleny a Johnny Rotten ze Sex Pistols krále Heroda. A konečně vítěz britské Superstar Ben Foster se představí jako Ježíš.

Rocková aréna s pořádnou kapelou

Autoři věří, že turné muzikálu bude slavit úspěch. „Natočili jsme to jako poslední možnost. Jsem za to rád, protože jsme hudbu udělali hodně současnou. Andrew smíchal rock a divadlo poprvé s obrovským orchestrem. A vypráví příběh,“ říká spoluautor muzikálu Tim Rice. Jeho kolega Andrew Lloyd Webber podotkl, že tato verze rozhodně neskončí na Broadwayi: „Nemohla by. Nikdy by se tam nevešla. Nechtěli jsme divadelní produkci. Vždycky jsme muzikál chtěli navrátit do prostředí rockové arény s pořádnou kapelou.“

Rockovou operu Jesus Christ Superstar vytvořili textař Tim Rice a skladatel Andrew Lloyd Webber v roce 1969. Vypráví příběh posledního týdne života Ježíše Krista od příchodu do Jeruzaléma až do ukřižování. Zpracování tématu je nezvyklé zejména proto, že je vyprávěn z perspektivy Jidáše Iškariotského. O pár let později vznikl slavný film v režii Normana Jewisona. Příběh o posledních dnech Krista se dostal nejprve na prkna londýnského West Endu, poté na Broadway. České publikum si muselo počkat do roku 1994, kdy se v divadle Spirála na pražském Výstavišti na pódiu objevili Dan Bárta nebo Kamil Střihavka.