Nevydaní Zeppelini nezůstanou u ledu

Londýn - Led Zeppelin se nespokojili jen se znovu vydáváním studiových alb, které před časem přislíbili, ale ze svých šuplat zúročí i mnohé hudební drobky. Legendární rocková skupina své fanoušky zasype nezveřejněnými nahrávkami svých skladeb.

Led Zeppelin vydají dosud nevydané nahrávky (zdroj: ČT24)

Reedice má obsahovat vše od debutového alba až po poslední desku Coda, která vyšla v roce 1982, až po smrti bubeníka Johna Bonhama a rozpuštění kapely. Desky vyjdou postupně - první 3. června tohoto roku, další dvě během léta. Každou ještě doplní druhý disk s nevydanými skladbami, které s původním vydáním souvisejí.

„Materiál na doprovodných deskách představuje časovou bránu k nahrávkám Led Zeppelin. Je to výběr rozpracovaných projektů s hudebními mixy, doprovodných nahrávek, alternativních verzí a nového materiálu, které jsme v té době nahráli,“ prozradil kytarista Jimmy Page, který novou edici připravil.

Na doprovodném disku pro debutové album z roku 1969 s názvem Led Zeppelin bude doposud nevydané vystoupení z října téhož roku v Paříži. Devítiskladbový soubor obsahuje sedm písní z alba, a to včetně patnáctiminutové verze písně Dazed And Confused. Na dodatku k albu Led Zeppelin II naleznou fanoušci většinu známých skladeb včetně Ramble On, Hearthbreaker či Whole Lotta Love. Album Led Zeppelin III doprovodí devět skladeb, z toho tři budou doposud nezveřejněné kompozice písní Jennings Farm Blues, Bathroom Sound a Keys To The Highway/Trouble In Mind.