Vražedně oblíbené Případy 1. oddělení chystají pokračování

Praha – Král je mrtev, ať žije král. Kriminální seriál Případy 1. oddělení sice v půlce dubna skončil, programová rada České televize však schválila natáčení jeho druhé řady. Herecké obsazení zůstane beze změny, stejně jako tvůrčí tým producenta Michala Reitlera a scenáristického tandemu Josefa Mareše a Jana Malindy.

Druhá řada Případů nabídne méně epizod – místo čtrnáctky z první série uvidí diváci šest až osm dílů. Scenáristé totiž po odvysílání „jedničky“ vůbec nepočítali s pokračováním, přesvědčily je až nečekaně pozitivní ohlasy. „Opravdu dlouho jsme to ale zvažovali. Chtěli jsme mít jistotu, že máme dost sil a nápadů, abychom kvalitou překonali první sérii. Nejsme profesionální scenáristé a máme pracovní závazky vůči našim zaměstnavatelům. Abychom zvládli pokračování, za kterým si oba budeme stát, rozhodli jsme se pro kratší sérii,“ vysvětlili Malinda s Marešem.

„Nestává se moc často, že by autoři měli tak jasno v tom, jakou detektivku chtějí dělat, a tak důkladně znali, o čem píší,“ řekl vedoucí projektu Tomáš Feřtek a doplnil: „Těch prvních čtrnáct epizod pro mě bylo v mnohém zajímavým poučením, jak doopravdy funguje policejní práce, a těší mě, že autoři svolili k další spolupráci. Tento projekt rozhodně ještě má šanci přidat další epizody bez ztráty nápadu, překvapivosti a kvality.“

Producent Reitler spoléhá na stejnou sestavu a kolektiv, který stál za první řadou. Jedině pak je prý možné dosáhnout stejného úspěchu.