Rodinná firma Hádek a Hádek hraje ve filmu… hady

Kladno – Režisér Jan Prušinovský, jenž stojí i za seriálem Čtvrtá hvězda, v těchto dnech v Kladně natáčí snímek Kobry a Užovky. V hlavních rolích dvou bratrů, z nichž jeden se jmenuje Kobra a druhý Užovka, se představí sourozenci Kryštof a Matěj Hádkovi. Jak ale Prušinovský varuje, tentokrát se rozhodně nejedná o komediální žánr; Matěj Hádek totiž ve filmu ztvárňuje nezodpovědného drogově závislého, který komplikuje životní plány svému bratrovi.

Kobry a užovky. Prušinovský točí nový film s bratry Hádkovými (zdroj: ČT24)

„Je dobré hrát společně. Kdybychom byli dva cizí lidé, tak se musí vytvářet nějaká chemie – my máme spoustu věcí ulehčených,“ říká Matěj Hádek a obdobně reaguje i jeho bratr Kryštof. „Hrát s bráchou má víc výhod – spoustu věcí si nemusíme ani říkat, protože emoce jsou ve scénáři a my některé z nich známe z dětství nebo našich životů – takže na sebe reagujeme přirozeněji.“

Před kamerou spolu přitom oba bratři nestojí poprvé; už před necelými čtyřmi lety společně účinkovali v sitcomu Profesionálové. Tentokrát je ale čekala vážnější poloha. „Dramatické věci se dělají mnohem lépe než ty komediální, protože nemám tu povinnost někoho bavit, takže jsem takový uvolněnější,“ dodává režisér Prušinovský s odkazem na sitcom Čtvrtá hvězda; ten režíroval spolu s Miroslavem Krobotem a Česká televize ho s pozitivními diváckými ohlasy uvedla loni na podzim.

Kobry a užovky – příběh o lidech, kteří se rozcházejí ve svých ambicích a ze zoufalství kupí chybu za chybou – uvedou kina příští rok.