Zemřel Ivan Marček, bubeník slovenské skupiny Team

Bratislava - Ve věku 52 let náhle zemřel bubeník jedné z nejpopulárnějších slovenských poprockových skupin Team Ivan Marček. Kapela Team V letech 1989, 1990 a 1991 získala ocenění Zlatý slavík. Na kontě má 11 studiových desek a mezi její největší hity patří Reklama na ticho, Lietam v tom tiež, Držím ti miesto nebo Je to vo hviezdach. Marček ve skupině Team působil společně s Pavlem Haberou, Dušanem Antalíkem, Milanem Dočekalem, Ivanem Válekem a Jurajem Tatárem.

Na síti Facebook to oznámil zpěvák Marián Greksa a později potvrdili Marčekovi spoluhráči. Příčinu úmrtí neupřesnili, podle Greksy ale Marček zemřel na infarkt. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že včera (v pátek) 16. května 2014 ve večerních hodinách nás náhle a nečekaně navždy opustil náš přítel, hráč na bicí nástroje skupiny Team Ivan Marček,“ uvedli na webové stránce kapely její zbylí členové.

V roce 2012 ohlásil Team poslední koncerty s velkou halovou produkcí. Vystupoval ale i dál, letos v dubnu kapela odehrála sérii akustických koncertů po Čechách a chystala se na velké festivalové vystoupení na slovenském Topfestu.

Vydáno pod