Nesmírná show: Prachař, Vančura a SKUTR letí vesmírem

Praha - Kabaret, volnou jízdu, pouťové atrakce a vesmírný koncert slibuje Nesmírná show dua SKUTR. V pražské La Fabrice ji uvedou již tuto sobotu. Dětskou hrou na vesmír v různých rolích proplouvají Jakub Prachař a Petr Vančura.

Nesmírná show v La Fabrice (zdroj: ČT24)

„Co byste si asi pomysleli, kdyby vám někdo řekl, že pocházíte z vesmíru? Vy i všichni ostatní na této planetě? Ano, zní to snad podivně, ale my všichni jsme svým způsobem mimozemšťané. Každá molekula, vše, z čeho jsme stvořeni, se sem skutečně kdysi dostalo z kosmu,“ přibližují tvůrci výchozí myšlenku svérázného kabaretu.

Několik vesmírných objektů

„Nesmírná show je takovým návratem do dětství, kdy si člověk mohl blbnout a představovat si vesmír po svém,“ uvažuje režisér Martin Kukučka, polovina tvůrčího dua SKUTR, které tvoří s Lukášem Trpišovským. Na prkna La Fabriky vystoupí herci Jakub Prachař a Petr Vančura. „Jsem hned několik vesmírných objektů, kometa, tlusťoch, černá díra a spousta dalších věcí,“ počítá své role Vančura. Hudbu skládá Petr Kaláb.

„Věříme, že divák je daleko vnímavější, než se obvykle tvrdí. Naše představení jdou na hranici toho, že to člověk vnímá a neví přesně, o čem to je,“ říká Martin Kukučka. Hudebně-divadelní kus s podtitulem Le cabaret de l'univers, který volně navazuje na populární Kultovní představení, se premiérově představí již v sobotu 24. května.