Pharrell Williams, kurátor. Těší mě, milá Girl!

Paříž – Že má zpěvák a producent Pharrell Williams napilno, je celkem známá věc. Ke všem závazkům se rozhodl přibrat ještě jeden a ponořit se do dalšího typu umění. Novopečený kurátor pořádá ve Francii první přehlídku. Nazval ji podle své poslední nahrávky Girl a stejně jako na desce na ní opěvuje ženskou sílu.

Williams se v roli kurátora výstavy ocitá poprvé v životě, ačkoliv existuje už jen málo věcí, které by si autor největšího hitu posledního roku Happy nevyzkoušel. Kromě muziky se věnuje fashion designu, nyní se ale rozhodl, že se přiučí něčemu novému.

  • „Chci se učit a chci mít možnost s umělci spolupracovat, procházet jejich vesmíry, jejich myslí. To vám nemůže nabídnout žádná univerzita,“ prohlašuje zpěvák a bubeník N.E.R.D.

Mezi vystavená díla zařadil Williams Takašiho Murakamiho, Andyho Warhola nebo Daniela Arshama. Právě jemu musel Williams nehnutě sedět půldruhé hodiny modelem k obrazu s názvem Budoucí Pharrell. „Začnete vidět svým dechem, zmoudříte, dechem i posloucháte, protože v tu chvíli je to vaše jediné spojení se životem. Všechno ostatní je utlumené. Byl to takový duchovní moment. Díky nehybnosti jsem si začal vážit dechu,“ vyzradil producent, co se mu při pózování honilo hlavou.

Výstava se koná v pařížském hotelu Grand Veneur až do 25. června a svůj prostor dostala i feministická skupina Guerilla Girls. Když ženská síla, tak naplno – zmíněné uskupení totiž bojuje proti diskriminaci žen. Je trochu ironie, že se nacházejí na exhibici někoho, koho feministky kritizují za polonahé dívky, jež se objevují v jeho videoklipech, Williams se ale nebojí riskovat.

Pharrell Williams jako kurátor (zdroj: ČT24)
Vydáno pod