Tom Cruise jde proti času i mimozemšťanům

New York – Americký herec Tom Cruise a jeho britská kolegyně Emily Bluntová se vydali proti proudu času. Během pouhých čtyřiadvaceti hodin představili svůj nový film Na hraně zítřka v Londýně, Paříži a také v New Yorku. Akční podívaná o boji lidstva s útočnými mimozemšťany sklízí krátce po premiérách mimořádně pozitivní ohlasy.

Bluntová a Cruise se ocitli Na hraně zítřka (zdroj: ČT24)

Sci-fi thriller režíroval Doug Liman (Agent bez minulosti, pan a paní Smithovi) a vznikl podle knihy All You Need Is Kill od japonského autora sci-fi a fantasy Hiroši Sakurazaky. Název knížky je hlavním úkolem pro Toma Cruise, vojáka, který nikdy nebyl ve válce, ale nyní je s partou budižkničemů vyslán do první linie proti mimozemským hordám, jež si dělají zálusk na naši krásnou planetu. Jednapadesátiletý herec musel prokázat dost odvahy už proto, že řadu kaskadérských kousků prováděl sám.

Se zachraňováním Země před vetřelci má už své filmové zkušenosti – postavil se jim v roce 2005 ve Spielbergově Válce světů, natočené pro změnu podle literární předlohy H. G. Wellse. Její rozhlasová verze v roce 1938 byla natolik přesvědčivá, že lidé mimozemské invazi uvěřili.

Ve filmu Na hraně zítřka po Cruisově boku bojuje Emily Bluntová coby členka speciálních jednotek, která zlikvidovala víc mimozemšťanů než kdokoli jiný na Zemi. Spolu se také vypravili na „turné“ k premiérám snímku po světě. „Byla to bláznivá jízda,“ okomentovala jejich cestu Bluntová.

Do českých kin dorazí film už bez hereckého doprovodu 5. června.