Quo vadis? Na muzikál zamiřte do Ostravy

Ostrava – Slovenský muzikál Quo Vadis je premiérou na závěr sezony v Národním divadle moravskoslezském. Pro někoho možná trochu překvapivě jej nastudoval soubor činohry, který ale v minulosti už několikrát dokázal, že ostravští herci si dokážou poradit i se zpěvem. Quo Vadis v této muzikálové podobě mohli vidět zatím jen diváci na Slovensku.

V Česku se muzikál představí vůbec poprvé (zdroj: ČT24)

Muzikál Quo Vadis zavede diváky do Říma za vlády císaře Nerona a nabídne i milostný příběh římského patricije Vinicia a princezny Lýgie, stejně jako v románu Henryka Sienkiewicze. „Z toho velkého románu se tam nedostaly všechny motivy, ale ty základní tam jsou. Myslím si, že romantické a zároveň historické téma je vhodné na závěr sezony,“ uvedl režisér Peter Gábor.

Marek Pivovar, dramaturg:

„Doba, v níž se děj odehrává, je velice zajímavá, protože Řím byl na vrcholu moci, ale už se objevovaly první příznaky úpadku. Jsou tam i takové nenápadné paralely s naší současností.“

Činoherní soubor Národního divadla moravskoslezského chce dalším muzikálem navázat na divácky velmi úspěšná představení Do naha nebo Šakalí léta. „Pereme se s těmi pěveckými výkony, někdo líp, někdo hůř, ale myslím, že co nemáme v hlase, doženeme výrazem,“ říká představitel Vinicia Ivan Dejmal. 

Muzikál Quo Vadis
Zdroj: ČT24

Poprvé se ostravskému publiku představí hostující Izabela Firlová, mladá herečka, která by ráda právě v ostravské činohře získala angažmá. „Ansámbl je tady výborný, hned jak jsem přišla, mě vzali pod ochrannou ruku. Já zpívám strašně ráda, ale zpívám ráda v koupelně. Muzikál dělám poprvé,“ přiznala představitelka Lýgie.