Deset tisíc fanoušků. Iron Maiden poprvé zahráli v Brně

Brno – Britská heavymealová kapela Iron Maiden se včera poprvé představila brněnskému publiku. V České republice přitom poprvé koncertovali už v roce 1993. Legendy jako Steve Harris nebo Bruce Dickinson v neděli večer odehrály koncert na vyprodaném brněnském Velodromu.

„Je to velký zážitek, když přijeli k nám do Brna. Určitě to bude stát za to,“ těšil se před koncertem jeden z fanoušků britské heavymetalové legendy Iron Maiden. Na brněnský Velodrom si kapelu přišlo poslechnout deset tisíc lidí. Víc už se do areálu ani nevejde.

Ikony drsné muziky vystoupily na obřím podiu, větší měli v Brně jen Rolling Stones. Předvedli dvouhodinovou show plnou světelných efektů, na konci potěšili své příznivce hned třemi přídavky. Skalní fanoušci si užili především starší hity z 80. let. Hudba ale byla určena jen pro ty, kdo si koupili lístek. Kamery České televize směly zachytit jen dvě skladby.

Britská kapela Iron Maiden hraje už téměř čtyřicet let. Za sebou má přes dva tisíce vystoupení a 85 milionů prodaných alb. Kapela si do Brna odskočila z Německa, kde bude znovu hrát v pondělí.

Brněnský Velodrom bude už 18. června hostit další koncert hudební ikony – v jihomoravské metropoli zahraje kanadský zpěvák Bryan Adams.