Přicházíme v míru – debata o autismu z Divadla Kampa

Především, ale nejen s autisty o autismu byla beseda, kterou 12. června vedli v Divadle Kampa Michal Roškaňuk a Jaroslav Dušek. Povídání s názvem Přicházíme v míru jste mohli sledovat  v přímém přenosu na webu ČT24. Záznam najdete v tomto článku.

Přicházíme v míru (zdroj: ČT24)

Anotace: O autistech se často říká, že jsou jako bytosti z jiné planety – někdy se chovají, mluví nebo vypadají zvláštně a pro ně samotné je někdy zvláštní chování, mluva nebo vzhled ostatních. Z toho vychází i název pořadu – vždyť každá mimozemská delegace dříve či později prohlásí: „Přicházíme v míru.“ Přijďte tedy na besedu se zástupci té jejich i té vaší planety a poznejte, že tyhle bytosti to myslí vážně – ostatně tak jako všechno, co řeknou. Ptejte se na cokoli, co vás zajímá; dozvíte se také to, v čem jsou někteří z nich výjimeční anebo v čem potřebují pomoc druhých. Večerem provází Michal Roškaňuk, muž s Aspergerovým syndromem a zakladatel občanského sdružení Adventor, účastní se i Jaroslav Dušek.

Beseda navazuje jedno z pravidelných setkání Jaroslava Duška se zajímavými hosty DUŠE K, které bylo také věnováno autismu. Připomeňte si ho:

Všechny záznamy představení a setkání, která zprostředkoval web ČT24 z Divadla Kampa, si můžete přehrát na následujícím odkazu:

Vydáno pod