Přehrajte si: Koncerty a besedy z Domu ČT ve Varech

Dům České televize na 49. ročníku karlovarského festivalu umožnil od 4. do 12. července setkání s tvůrci filmů a pořadů spojenými právě s ČT, a také hostil koncerty. Mnohé z nich bylo možné sledovat i na stránkách ČT v přímém přenosu, seznam akcí a odkazy na jednotlivé záznamy najdete v článku:

ČAJE O TŘETÍ (moderátoři: Jolka Krásná, Petr Koubek):

  • Mnich (5. 7. - záznam) - hraný debut barmského básníka a performera The Maw Nainga, který absolvoval roční program na pražské FAMU. Mnich je komorním příběhem o životních cestách mladíka, který vstoupí do vesnického kláštera kdesi v Barmě.
  • Parádně pokecal (6. 7. - záznam) - autorská komedie Tomáše Pavlíčka je jeho celovečerní scenáristickou i režijní prvotinou. Zachycuje půl roku v životě neukotveného pětadvacátníka Štěpána, jehož fádním životem pohnou telefonáty tajemné slečny. V kinech od 31. 7. Na čaj přišel s režisérem i herec Václav Vydra.
  • Čaj o třetí s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem (7. 7. - záznam)
  • Díra u Hanušovic (8. 7. - záznam)- opět celovečerní filmový debut, tentokráte jinak zkušeného divadelního režiséra (a herce) Miroslava Krobota. Snímek o vesnici, kde centrem všeho dění je hospoda. V kinech od 24. 7. Hosty čaje jsou: Miroslav Krobot, Ivan Trojan, Tatiana Vilhelmová, Lenka Krobotová či Jaroslav Plesl.
  • Čaj o třetí s Filmovým centrem ČT (9. 7. - záznam)
  • Fair Play (10. 7. - záznam) - drama mladé československé sportovkyně, která má být zařazena do státem řízeného dopingového programu. Premiéru měl snímek v březnu tohoto roku, v Domě ČT jej představily režisérka Andrea Sedláčková, herečky Judit Bárdos, Aňa Geislerová a Eva Josefíková.
  • Čaj o třetí s producentem Čestmírem Kopeckým (11. 7. - záznam)
  • Malá z rybárny (12. 7. - záznam) - loutkový příběh v režii a podle scénáře Jana Baleje vznikl na motivy Andersonovy pohádky Malá mořská víla. 

KONCERTY:

Ostatní VIDEOPŘENOSY z programu Domu ČT:

Všechny záznamy najdete v iVysílání.

Vydáno pod