Chcete druhou šanci? Najdeme se na Ztracené

Olomouc - Přímo na míru souboru Moravského divadla Olomouc byla ušita poslední novinka sezony - komedie o zradě a nových šancích. Hra Najdeme se na Ztracené se nejen v názvu inspirovala hanáckou metropolí, i když odehrát by se podle tvůrců mohla kdekoli.

Moravské divadlo nastudovalo další divácký hit (zdroj: ČT24)

Autoři Michaela Doležalová a Roman Vencl mají na kontě divácké hity Když se zhasne a Královny. Před rokem dostali zadání, že děj jejich nové hry se musí odehrávat v Olomouci a že objevit se v ní musí celý činoherní soubor. Konverzační komedie v jejich režii olomoucké publikum poprvé pobavila v předpremiéře 25. června.

„Je o tom, co by člověk udělal, kdyby mohl některá svá rozhodnutí změnit,“ shrnuje děj Michaela Doležalová. Hlavní hrdinku Vilmu (Vlasta Hartlová) nejen že propustí tři roky před důchodem z práce ve spediční společnosti, ale ve stejný den ještě odhalí i nevěru svého muže, houslisty Moravské filharmonie (Jaroslav Krejčí) s mladou kolegyní. Protože si námět hry zahrává s myšlenkou cestování v čase, dostane zhrzená žena novou šanci.

Najdeme se na Ztracené
Zdroj: ČT24/Moravské divadlo Olomouc

Komedie se odehrává v Olomouci, místní reálie ale nejsou pro samotný příběh důležité. Ovšem jedna z nejstarších olomouckých ulic - Ztracená - dala hře jméno. „Ulice Ztracená se nám ideálně hodila do názvu hry. A proč? Protože, abyste mohli něco najít, musíte nejprve něco ztratit. To platí beze zbytku, i v lásce,“ vysvětlil Vencl.

Moravské divadlo hru uvedlo před prázdninami celkem třikrát, premiéru bude mít ale až 12. září.