Vizovice potemní. Začíná Masters of Rock

Vizovice – Černé oblečení a 68 hodin drsné hudby. Do Vizovic míří na dvacet tisíc fanoušků rockové a metalové muziky. Ode dneška až do neděle město ovládne největší východoevropský festival tvrdé hudby Masters of Rock. Největšími hvězdami dvanáctého ročníku jsou američtí Dream Theatre, němečtí Helloween a kanadský heavymetalový zpěvák Sebastian Bach.

Dvaadvacet kapel, které ve Vizovicích ještě nehrály, a dalších padesát jedna, které si Masters of Rock zopakují. Tvrdá muzika bude areálem likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích dunět během následujících čtyř dnů. I když původně zvažovaný Alice Cooper neměl na letošní Masters čas, na pozici hlavní hvězdy ho zaskočí američtí progresivní metalisté Dream Theatre, kteří zahrají už dnes večer. Ze zámoří dorazí i thrashmetaloví Anthrax či heavymetalový zpěvák Sebastian Bach, kterého pořadatelé na festival lákali pět let, než se podařilo koncert domluvit.

Očekávaná jsou i vystoupení německých Helloween, jejichž playlist mohli ovlivnit sami fanoušci. Kapele v internetovém hlasování vybírali pět písní, které má zahrát. Finští Korpiklaani ve Vizovicích natočí DVD a stálice Masters of Rock, švédští Sabaton, si kromě koncertu vyhradili celé dvě hodiny na autogramiádu pro fanoušky. Mezinárodní obsazení nebude jen na jevišti, podle pořadatelů šly vstupenky na festival do čtyř desítek zemí světa.

Dojde i na tradiční spojení filharmonie a rockové hudby. Rocksymphony obstará zlínský orchestr spolu s Martou Jandovou a Janem Toužimským. Festival skončí v neděli v noci, na pondělní rozjezd desítek tisíc fanoušků dohlédne i policie.

Ve Vizovicích začal Masters of Rock (zdroj: ČT24)