Dobkinův Soudce zahájí filmový festival v Torontu

Toronto - Nový film amerického režiséra Davida Dobkina s názvem Soudce (The Judge) zahájí Filmový festival v Torontu. Kompletní program ale jedna z největších světových přehlídek odhalí až v následujících týdnech. Spekuluje se dokonce o očekávané premiéře snímku Davida Finchera. Na tuto velkou filmovou přehlídku zavítá každoročně do Kanady téměř půl milionu diváků.

Události v kultuře: Filmový festival v Torontu (zdroj: ČT24)

Dobkinova černá komedie s hvězdným obsazením bude mít v Torontu premiéru. Robert Downey v roli úspěšného právníka se vrací do rodného města na pohřeb. Po příjezdu zjistí, že jeho otce obvinili z vraždy - a ne úplně neprávem. Rutinní právnická profese se tak v případě obvinění vlastního otce stává mnohem náročnější.

Zahajovací filmy torontské přehlídky často uspěly i jinde. Festival cenou diváků už v minulosti předvídal oskarovou smršť. Konkrétně například u snímků 12 let v řetězech, Milionář z chatrče nebo Králova řeč. Zdali se i letošní zahajovací filmy budou těšit velké podpoře diváků, se uvidí až za měsíc - festival v Torontu začíná 4. září.

Oficiální trailer filmu Soudce režiséra Davida Dobkina

Oficiální tralier filmového festivalu v Torontu 2014