Stojí za pozornost: Antipohádkářka Ella Eyre

Má hřívu jak lev a stejně dokáže i řvát. Koneckonců lva má i ve znaku. Řeč je o současném britském miláčkovi, o dvacetileté rodačce z Londýna Elle Eyre. Kudrnatá zpěvačka na sebe upozornila spoluprací s elektrickými Rudimental ve skladbě Waiting All Night, aby je následně přímo dostala do kolen s vlastní skladbou Deeper. Na její letošní debut proto Angličané čekají jak na smilování. A nejsou jediní.

Ella Eyre už se letos představila i českému publiku. Stalo se tak na festivalu United Islands of Prague, kdy vystoupila v Kinského zahradách. Doposud vydala jen jedno EP a hlas propůjčila do několika skladeb svých kolegů (zmínění Rudimental, Naughty Boy, Bastille, Tinie Tempah). Na vlastní placku ještě pořád čeká, a aby si to úmorné čekání do 15. prosince zkrátila, sem tam posbírá nějakou tu nominaci na hudební cenu a občas ji i promění.

Ella se vlastním příjmením jmenuje McMahonová a její kořeny sahají částečně na Maltu i na Jamajku, což vysvětluje známky typického černošského feelingu v jejím hlase. Než se postavila za mikrofon, tančila, bubnovala a svou kariéru viděla v závodním plavání. Už v té době si psala nějaké skladby do šuplíku, aniž by tušila, že se jí při podepisování smlouvy s nahrávací společností Virgin Records budou setsakramentsky hodit.

Příběh téhle začínající interpretky je pro hudební showbyznys asi dost nudný. Neobsahuje totiž drogy, strmý pád a následný poutavý vzestup do světla reflektorů, kde se Ella našla. „Moje cesta k muzice se začala naplňovat v momentě, kdy jsem začala skládat písničky,“ prohlásila. „Vyrůstala jsem na Basement Jaxx a Gnarls Barkley, pak jsem objevila Mumford & Sons. Vždycky jsem chtěla zaznamenat věci, o nichž jsem přemýšlela a nevěděla, co si s nimi počít. Ale můj současný manažer si mě nějak našel a po roce už jsem podepisovala smlouvu,“ vzpomíná Ella. Jak snadné, že?

Sama o sobě smýšlí jako o snílkovi, přesto se snaží nevzrušovat věcmi, které nejsou na sto procent jisté. Za svůj největší vzor považuje vlastní mámu a ráda si zajde na drink s kamarádkou-kolegyní Chlöe Howl

Všechno, co se jí line z úst, si prý sama prožila. A že to nejsou žádné zaláskované pohádky. Její hudba posluchače spíš profackuje, než aby je pohladila. Mládí, vzpurnost a odhodlání jsou v jejím případě plusem i hnacím motorem, který její muziku ovlivňuje. Nebojí se tanečních kousků, zálibu ale našla spíš v retru a v moderním soulu. Šanci na poslech si určitě zaslouží.

Vydáno pod