Barbra Streisandová a Elvis jsou partneři. Nazpívají duet

New York - Barbra Streisandová vydá vbrzku nové album. Což by nebyla zas až taková vzácnost, protože tato americká zpěvačka (a také herečka a režisérka) si na dramatické pauzy mezi svými deskami příliš nepotrpí. Nahrávka Partners (čili Partneři) bude ale obsahovat jen duety - a jeden z nich si Barbra zazpívá s Elvisem Presleym.

Není v tom žádná duchařina. Svůj hlas připojí Streisandová ke králi rokenrolu ve virtuálním duetu. Vybrala si jeho romantický hit Love Me Tender.

Celkem se na albu objeví dvanáct studiových nahrávek, všechno jsou skladby prověřené časem i popularitou. S Billy Joelem nazpívá píseň New York State Of Mind, kterou napsal v roce 1976 pro svou desku Turnstilles. Song It Had To Be You vznikl už ve 20. letech minulého století, v repertoáru jej měl Ray Charles, Frank Sinatra nebo Billie Holiday, na desce Partners zazní v podání Michaela Bublého.

Come Rain Or Come Shine už taky zpíval kdekdo. Píseň, původně napsaná pro muzikál, se objevila třeba ve Scorseseho filmu Král komedie (v podání Raye Charlese), Eric Clapton si ji střihl s B. B. Kingem. Sama Stresiandová ji už v roce 1979 zařadila na nahrávku Wet, v nové verzi se k ní přidá John Mayer. Filmovou minulost má i skladba The Way We Were - doprovází stejnojmenný snímek Sydneyho Pollacka (Takoví jsme byli), v němž si levicová Barbra Streisandová vyměňuje názory na politiku s Robertem Redfordem. Titulní píseň pro film z konce 70. let tehdy i nazpívala, tentokrát si přizvala Lionela Richieho.  

Natrénovaný už má i song What Kind Of Fool, a to z osmdesátého prvního roku s jeho spoluautorem Barrym Gibbem z Bee Gees. Jejím novým partnerem pro duet bude John Legend.

Tenor Andrea Bocelli hostuje v nahrávce I Can Still See Your Face, hitmaker Babyface ve skladbě Evergreen. Stevie Wonder se ke Streisandové připojí ve skladbě People, kterou v roce 2011 hrál na galavečeru A Musicares Tribute to Barbra Streisand.

A s Jasonem Gouldem si zpěvačka zopakuje odpověď na otázku How Deep Is The Ocean, kterou společně už položili na živé nahrávce Back To Brooklyn z loňského roku.

Album Partners spatří světlo hudebního světa 16. září 2014.