Je dubstep za zenitem? Pochyby rozpráší listopadový koncert Dub FX

Praha – Dubstep, drum'n'bass, reggae nebo world music – to vše mohou fanoušci najít v repertoáru Benjamina Stanforda známého pod uměleckým pseudonymem Dub FX. Hudebník a pouliční performer z Austrálie přijede pražskému publiku zpříjemnit podzim. 27. listopadu totiž vystoupí v Retro Music Hall za podpory DJ Orbitha, DJ Lady A a DJ Franka.

Mistr loopovacích technik se obejde bez jakéhokoliv nástroje. Když ostatně začínal, měl po ruce jen mikrofon a hrstku basových efektů, s nimiž si postupně získal slávu. Na sólové kariéře začal pracovat zhruba před pěti lety (předtím působil jako člen kapely Twitch), kdy vyrazil do světa, aby si muzikou vydělával na další cestování.

Na kontě má zatím tři studiové nahrávky (kolekci Live in the Street nepočítaje), poslední Theory of Harmony vyšla loni. Jeho texty reagují na stávající společenské události a často hovoří o sebeodhodlání změnit svůj život a něco v něm dokázat.

V současné době vlastní umělec nezávislý label Convoy Un.Ltd a koncertuje po celém světě. Během svých vystoupení nezanedbává ani vizuální stránku – do show zapojuje stagemapping. Stanford často cestuje a vystupuje se svou snoubenkou Flower Fairy. Jestli se zpěvačka objeví po jeho boku i na koncertě v Praze, se teprve uvidí.