Jaké je strávit 12 let na Farmě v jeskyni?

Praha - Farma v jeskyni je už dvanáct let „bydlištěm“ divadelního souboru, pohybujícího se na hranici fyzického, tanečního a hudebního divadla. Ohlédnutí za dosavadním působením nabídne retrospektivní přehlídka toho nejlepšího. Začíná dnes.

„Festival v jednom týdnu ukáže těm návštěvníkům, kteří si ho dají vcelku, cestu 12 lety souboru nejen v inscenacích prezentovaných na různých pražských scénách, ale i atraktivní videoukázky z výprav souboru za rozličnými kulturami a tématy, sympozium o tvorbě Farmy v jeskyni, dílnu a zajímavého hosta - španělského choreografa Daniela Abreu,“ představil program retrospektivy zakladatel a klíčová osobnost Farmy v jeskyni Viliam Dočolomanský.

Přehlídka začne 28. října ve výročí vzniku samostatného československého státu. Farma v jeskyni tak symbolicky odkazuje k faktu, že přestože pracuje v mezinárodním složení, stále se cítí být českým souborem. Soubor zopakuje zásadní inscenace a projekty ze své dvanáctileté historie, například Čekárnu se švédskou tanečnicí Charlottou Öfverholmovou nebo představení Sclavi - Emigrantova píseň. Hrát se bude do 1. listopadu na Nové scéně Národního divadla, v La Fabrice, Ponci, NoD a DOXu. 

Sclavi: Emigrantova píseň
Zdroj: ČT24/Farma v jeskyni

Součástí přehlídky jsou zdarma přístupné projekce dokumentů o tomto souboru v originálních sklenících. Ty mají být metaforou - ochranou pro růst a rozvoj během dvanáctileté existence.