Vánoce Mezi svými. Neckář na novince zpívá i s Kubišovou

Praha – S písní Půlnoční Václav Neckář před lety dokázal, že hudbě ještě neřekl poslední slovo. V současnosti vydává další desku Mezi svými. Opět vsadil na mladé muzikanty a textaře. Novinka je složená z podobně klidných melodií, které napsali potomci slavných spolupracovníků Václava Neckáře – např. Jan Fišer nebo Alena Rytířová. Mimo jiné na ní došlo na zpěvákův vůbec první duet s Martou Kubišovou.

„Myslím, že je dobře, že jsme konečně s Martou nazpívali nějaký duet. Bohuslav Ondráček kdysi říkal, že oba hlasy k sobě nejdou barevně, ale za tu dobu postupně dozrály,“ uvedl Neckář ke společné písni Noc, již natočil se svou tehdejší kolegyní z Golden Kids. Autorem je mladý muzikant a aranžér Marek Doubrava.  

Dva roky hledali bratři Neckářové melodie a texty, čtyři měsíce pak probíhalo natáčení s desítkami hostů a to včetně dětského sboru. A právě přítomnost mladší generace se Neckářovi líbí. „Myslím, že je dobře, že se mají rádi muzikanti, kteří jsou generačně úplně jinde a dají dohromady desku,“ myslí si.

Marta Kubišová a Václav Neckář
Zdroj: ČT24/ČTK

Celkem dvanáct písní na nové desce chtějí muzikanti hrát i naživo. Na příští rok plánují turné po českých divadlech i s hosty, kteří jim s deskou pomáhali. Mezi takovými nechybí ani duo Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth, jež stojí za předchozím počinem Dobrý časy, které Neckáře zase katapultovalo do hitparád.

  • „Dobrý časy bylo čistě autorské album, které jsme vymysleli společně s Jaromírem Švejdíkem. Byla to v podstatě intimní folková deska, zatímco na novém albu Mezi svými se sešlo třináct různých autorů a všichni jsme se rozmáchli skutečně doširoka, abychom vystihli sváteční duch alba,“ okomentoval spolupráci s Neckářem Neuwerth.

Nahrávka sice vychází pod nálepkou „vánočního alba“, hovoří však o lidských vztazích, o víře i samotě obecně. Mezi svými navíc vychází v době, kdy zpěvák oslavil půl století od prvního hitu.