Robbie Williams se vymkl kontrole. A mimo radar si vydal desku

Londýn – Jestli Robbie Williams něco umí, pak překvapit. Bez upozornění a výrazné reklamy vydal před týdnem novou desku, kterou prodává jen prostřednictvím svého e-shopu. Album Under The Radar Volume 1 si nejen sám vydal, ale značnou část ze čtrnácti skladeb také sám napsal.

Ke své novince zveřejnil jen několik vzkazů natočených na mobilní telefon. „Guy Chambers si myslí, že jsem blázen, když vydávám album bez propagace, televizních vystoupení, bez rádiové podpory a velkého turné,“ zmínil v příspěvku svého dvorního producenta a skladatele. Chambers stojí za většinou Williamsových největších hitů, a období, kdy spolu nepracovali, patří k méně úspěšným ve zpěvákově kariéře.

Nedostatkem propagace se ovšem Robbie zjevně netrápí. Co si myslí možná i o vší té pouti ke zvýšení prodejnosti, naznačuje přebal jeho alba. „Je tam hodně písní, které jsem sám napsal. Jsem z toho neuvěřitelně nadšený,“ říká. 

Under The Radar Volume 1 dal fanouškům k dispozici jen přes internetové stránky, obešel se bez velkých vydavatelství a jiných globálních distribučních kanálů. Podobně překvapivou věc udělali v září třeba také irští U2, když zničehonic oznámili, že svou novinku Songs of Innocence vyvěsili zdarma na internet. Později ji ale vydali i na disku. A loni bez velkých propagačních cavyků vypustila do světa svou eponymní novinku Beyoncé. 

Williams vydáním desky v jiných hudebních aktivitách rozhodně neustává. Naplánované má už turné pro příští rok, kdy by chtěl zavítat i na místa, která opomněl při letošní šňůře. Nejbližší zastávkou pro české fanoušky bude jeho vystoupení 18. dubna v Bratislavě.

S novou deskou vyšel na trh před pár dny také boyband Take That, s nímž Robbie Williams začínal. S aktuálním singlem These Days už boduje v britské hitparádě.