Atletický areál u Ohře v Chebu se rozšíří, přibyde i skatepark

V Chebu začne modernizace a rozšíření sportovního areálu na levém břehu Ohře. Kromě obnovy běžecké dráhy a přemístění basketbalového hřiště zde vznikne i nový skatepark. Všechny stavební práce by měly skončit do konce letošního roku, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

„Na levém břehu Ohře bude více stavebních objektů. Práce mají začít příští týden,“ popsal Hrubý. Pracovat se bude na dráze, stavebníci vybudují atletické sektory na technické disciplíny a přemístí basketbalové hřiště mimo ovál. „A pak půjde o stavbu nového skateparku,“ dodal místostarosta.

Všechny stavební akce dohromady mají vyjít na 35 milionů korun. Část peněz se podařilo ušetřit na zakázce na obnovu atletické dráhy, soutěž na zakázku na stavbu skateparku ještě nebyla, město čeká na vydání stavebního povolení. Všechny práce bude radnice hradit ze svých prostředků.

Atletický areál má charakteristickou zlatou bežeckou dráhu
Zdroj: Slavomír Kubeš/ČTK

Při přípravě stavby budou město a zhotovitel spolupracovat i s atletickým klubem, aby se uzavření atletické dráhy omezilo na co nejkratší dobu.

V areálu na levém břehu Ohře v Chebu by se rekonstrukce a modernizace měla týkat i místní lanové dráhy. U ní ale město předpokládá práce až v dalších letech.