Hluché místo v opatřeních proti koronaviru. Sázkové kanceláře mohou mít stále otevřeno

Události ČT: Sázkové kanceláře fungují dál, vládní opatření je neuzavřela (zdroj: ČT24)

Zatímco vláda od středy nařídila uzavření služeb i obchodů, a dříve také restaurací, provozovatelé sázkových kanceláří i nadále fungují téměř bez omezení. Mimořádná opatření vlády se totiž na tyto provozy nevztahují. Podle oslovených provozovatelů sázkových kanceláří nejde o opomenutí vlády. Vycházejí z toho, že na jaře jim ministerstva potvrdila, že zavřeli zbytečně.

Vládní opatření proti šíření nákazy koronavirem myslela i na hazard. Uzavřela se například kasina a herny. Sázkové kanceláře však i nadále fungují, tipovat výsledky hokejových nebo fotbalových zápasů tak lidé mohou bez problémů. 

Samozřejmě i sázkové kanceláře se musely přizpůsobit současným opatřením, dovnitř se může pouze v omezeném počtu lidí, ti musejí mít zakryté dýchací cesty. Na celkové návštěvnosti se to ale zřejmě příliš nepodepíše. „(Lidé chodí) úplně stejně jako normálně, takže ono se nic nezměnilo,“ řekl pracovník sázkové kanceláře v centru Olomouce.  

Na jaře zavíraly sázkové kanceláře zbytečně

Některé provozovny pro sázkaře se však musely uzavřít, týká se to těch, které se nacházejí v restauracích a barech. V ostatních ale vláda sázení neomezila, stejně jako na jaře. Tehdy však byly sázkové kanceláře uzavřené. 

„Na jaře jsme zavřeli, potom jsme se dotazovali na ministerstvu financí, ministerstvu zdravotnictví, na úřadu vlády, a ty úřady nám tehdy potvrdily, že jsme pobočky zavírali zbytečně. Teď když už tedy vláda má ty zkušenosti z jara, tak jsme přesvědčeni, že nemůže jít o opomenutí,“ řekl mluvčí Tipsportu Václav Sochor. 

Sázkové kanceláře se shodují na tom, že většinou je navštěvují starší sázkaři, tedy ti, kteří z hlediska nebezpečí nákazy patří mezi nejohroženější skupinu osob. Většina sázek se totiž uzavírá on-line, do provozoven tak chodí právě starší lidé.