Vítězství v soutěži Českých 100 nejlepších zamířilo opět ke Škodě Auto. Podesáté

Automobilka Škoda Auto podesáté zvítězila v celostátní soutěži Českých 100 nejlepších. Na druhém místě se umístila energetická společnost ČEZ, třetí je pojišťovna Kooperativa. Ocenění bylo firmám předáno v pátek večer v Praze. Soutěž pořádá společnost Comenius.

Společnost ČEZ skončila v letošním 24. ročníku soutěže na druhém místě stejně jako loni. Kooperativa pojišťovna si meziročně o jednu příčku polepšila, ze třetího místa tak sesadila skupinu Agrofert, která je letos na osmé pozici. Česká televize se umístila na 11. místě. 

Na pátečním galavečeru byly oceněny i společnosti a instituce v osmi oborových kategoriích, které mají bezprostřední dopad na životní úroveň obyvatel Česka. Ocenění tak získaly firmy například v oborech cestovní ruch a hotelnictví, informační a komunikační technologie nebo stavebnictví a doprava.

Cenu získala rovněž šestice mimořádných žen v kategorii Lady Pro (Taťjana Dostálová, Eva Filipi, Eliška Hašková Coolidge, Radka Martykanová, Alena Svozilová a Renáta Zajíčková) a sedm mužů v kategoriích Gentleman Pro (Vladimír Beneš, Ján Čarnogurský, Miroslav Černošek, Jaroslav Hanák, Martin Holcát, Miroslav Jansta a Petr Kuchár).  

Jediným měřítkem konečného umístění firmy v anketě je četnost nominací od vybraných odborníků. Návrhy musí splňovat tři omezení: firma je zaregistrovaná v tuzemsku a v Česku také platí daně, má nejméně 20 zaměstnanců a její obrat za posledních dvanáct měsíců činil nejméně 30 milionů korun.