Dieselgate pokračuje. Německo přezkoumá emise vozů Porsche

Německé ministerstvo dopravy nařídilo Spolkovému úřadu pro motorová vozidla (KBA), aby přezkoumal emise automobilů společnosti Porsche, která je součástí koncernu Volkswagen.

Německý list Der Spiegel v pátek informoval, že naftový automobil Porsche Cayenne V6 TDI v testu institutu TÜV Nord vykázal mnohem vyšší emise, než je povoleno.

Automobilka Porsche označila výsledky testu za „nesrozumitelné“ a upozornila, že emise závisejí na různých podmínkách, například na rychlosti a teplotě. O přezkoumání emisí informovala podle agentury Reuters mluvčí německého ministerstva dopravy.

  • Automobilové emise se dostaly do centra pozornosti v září 2015, kdy německý koncern Volkswagen v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. 
  • Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Volkswagen předloni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových automobilů instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Skandál se týká rovněž 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.

Vydáno pod