Telefonní síť O2 měla v Čechách výpadek, nespojovala hovory

Mobilní síť O2 zaznamenala výpadek. V části Čech měli zákazníci problémy se spojením hovorů, zasílání zpráv a datové služby však fungovaly. Brzy odpoledne se však podařilo poruchu opravit.

Problémy se spojením hovorů zaznamenali v pondělí dopoledne někteří zákazníci O2 ve středních, západních a jižních Čechách a v části Prahy. Například na pražském Chodově nemohli uživatelé telefonovat ani přijímat hovory, SMS zprávy fungovaly.

Na většině míst se podařilo výpadek odstranit ještě před polednem, v Praze pak kolem 13:00. „O2 se rozhodlo dnešní výpadek kompenzovat tak, že za každý neuskutečněný hovor pošle prostřednictvím své firemní Nadace O2 peníze na dobročinné účely. Počet nespojených hovorů, za které pošleme peníze na dobročinné účely, v současné chvíli analyzujeme,“ uvedla mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Události: Výpadek sítě O2 (zdroj: ČT24)

V době, kdy výpadek trval, doporučil operátor lidem, kteří volali na tísňové linky, vyjmout z telefonu SIM kartu. „Telefon se pak automaticky přihlásí do jiné dostupné sítě,“ poradila Pecháčková.

Předchozí větší výpadek měla O2 letos v lednu v síti 3G ve středních Čechách. O2 má v mobilní síti kolem 4,9 milionu zákazníků. Majoritní podíl v O2 vlastní investiční skupina PPF.

Vydáno pod