Manažery roku 2016 se stali Marta Nováková a Emil Beber

Předsedkyně představenstva společnosti U & Sluno a prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Marta Nováková a předseda představenstva výrobního družstva Kovobel Emil Beber byli v pražském paláci Žofín vyhlášeni vítězi soutěže Manažer roku 2016. Čtyřiadvacátý ročník soutěže pořádaly Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace.

Deset nejlepších manažerů bylo vybráno do žebříčku TOP 10. Vedle Novákové a Bebera do něj byli zařazeni majitel a jednatel společnosti Marlenka International Gevorg Avetisjan, předseda představenstva a generální ředitel ČEPRO Jan Duspěva, ředitel Institutu klinické a experimentální medicíny Aleš Herman, předseda představenstva Rybářství Třeboň Jan Hůda, jednatel a generální ředitel Koyo Bearings ČR Petr Novák, ředitel Úřadu pro civilní letectví ČR Josef Rada, generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý a generální ředitel společnosti SOMA Ladislav Verner.

„Je pozitivní, že byl nominován větší počet žen manažerek než v předchozích ročnících. Manažeři byli podrobně hodnoceni nejen za rok 2016, ale za jejich dlouhodobou činnost ve firmách tak, abychom mohli komplexně posoudit jejich schopnosti,“ okomentoval ročník prezident Jan Wiesner.

Novinkou letošního ročníku bylo udělení ceny za inovace pro udržitelný rozvoj za dlouhodobou a soustavnou inovativní činnost s ekonomickým, sociálním i environmentálním přínosem pro všechny. 1) Ze 71 finalistů soutěže obdrželi cenu jednatel a ředitel společnosti HACO Martin Havlín, ředitel IKEMu Aleš Herman a předseda představenstva Rybářství Třeboň Hld. Jan Hůda.

Ocenění byli i další manažeři

Oceněni byli i manažeři v dalších kategoriích. Titul mladý manažerský talent získali ředitel Albatros Media Václav Kadlec, ředitelka společnosti USSPA Kateřina Kadlecová a jednatel a generální ředitel Koyo Bearings ČR Petr Novák. Vynikajícími manažery malé firmy jsou ředitel společnosti HACO Havlín, jednatel a ředitel LUPOFYT Mikoláš či starosta Městského úřadu Břasy Kroc. Za střední firmy byl kromě absolutních vítězů oceněn také výrobce dortů MARLENKA Avetisjan.

Do síně slávy byl uveden prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák. Ve své řeči vyzval ostatní podnikatele k ještě většímu úsilí a produktivitě práce. „Jenom my zvedneme HDP této země a vláda se na tom přiživí,“ poznamenal s úsměvem a pohledem na vedle stojícího premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). „Je důležité, aby vláda neškodila. Ne aby se přiživovala, ale pomáhala,“ reagoval Sobotka. Zároveň ocenil Hanákův přínos při dialogu s vládou. „Vlády drsnou, přímou oponenturu potřebují,“ podotkl.