S aerolinkami Travel Service loni letělo o téměř desetinu víc lidí

České aerolinky Travel Service vloni přepravily téměř 6,3 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o 9,6 procenta. Nejvíce stoupl jejich počet na pravidelných linkách provozovaných pod značkou Smart Wings. Těmi vloni cestovalo 1,9 milionu pasažérů, což meziročně představuje čtvrtinový růst.

Za rok 2016 letecká společnost Travel Service uskutečnila 46 577 letů, což je o 14 procent více než v roce předchozím. Na charterových linkách, tedy letech vypravených pro potřeby cestovních kanceláří, vloni společnost přepravila 2,7 milionu pasažérů. Dalších téměř 1,7 milionu cestujících přepravily stroje Travel Service létající pro jiné letecké dopravce.

Flotilu Travel Service tvoří 37 letadel, z toho 32 strojů Boeing 737 různých typů, jeden velkokapacitní letoun Airbus A330 určený pro dálkové lety a čtyři stroje Cessna model 680 Citation Sovereign pro privátní lety.

Zároveň má společnost objednáno třicet nových letounů Boeing 737 MAX. Do roku 2023 se tak má flotila dopravce rozšířit na 50 letadel.

Letos aerolinky slaví dvacet let na trhu

Travel Service v roce 2015 zvýšil zisk na 240 milionů korun při tržbách 17,5 miliardy korun. Na trhu působí od roku 1997. Je lídrem v charterové dopravě v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, významný podíl trhu má v Polsku.

Vedle toho je spolumajitelem Českých aerolinií, ve kterých drží 34procentní podíl. Společnost patří do skupiny Unimex Group, kterou vlastní podnikatelé Jiří Šimáně a Jaromír Šmejkal. Necelý poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost CEFC.