Indonésie koupí od českých zbrojařů tatry a pandury

Česká zbrojařská firma Excalibur International podepsala smlouvu s Indonésií na dodávku tater, pandurů a mostních vozidel za desítky milionů dolarů. Na dodávkách se bude podílet holding Czechoslovak Group (CSG), do kterého Excalibur patří.

Zakázku uzavřela společnost Excalibur International na zbrojařském veletrhu Indoference v indonéské Jakartě. Radim Petráš, ředitel strategických projektů společnosti Excalibur International, uvedl, že dohoda byla podepsána poslední den veletrhu.

„Konsorcium firem holdingu Czechoslovak Group se bude podílet mimo jiné na dodávkách vozidel Tatra, Pandur a mostních vozidel M3 od General Dynamics. Na Indodefence se nám díky tomuto významnému obchodnímu úspěchu podařilo navázat na dřívější projekt dodávky moderních raketometů RM-70 Vampir indonéské armádě,“ uvedl Petráš. Hodnota kontraktu pro indonéskou vládu má být ve „vyšších desítkách milionů dolarů“.

První zahraniční zákazník pro pandury

Excalibur Army, který patří do holdingu CSG, má od počátku loňského roku licenci na výrobu pandurů pro vybraná teritoria východní Evropy a Asie.

Firma získala exkluzivitu na licenční výrobu osmikolových transportérů od americké General Dynamics Land Systems, respektive její rakouské pobočky Steyr. Podle tiskového oddělení CSG získaly v České republice vyráběné pandury díky smlouvě s Indonésií svého prvního zahraničního zákazníka.

Vydáno pod