Byznys s elektromobily: LG Chem zvažuje továrnu na baterie v Polsku

Jihokorejská společnost LG Chem plánuje postavit v Polsku továrnu na baterie pro elektrická vozidla. S odkazem na své zdroje o tom informovala agentura Reuters, objem předpokládané investice ale neuvedla. Továrna by měla pomoci uspokojit rostoucí poptávku evropských automobilek.

Továrna by měla být dokončena za rok a půl. Podle zdroje bude stát ve Vratislavi na severozápadě země a její výrobní kapacita bude činit 229 tisíc baterií ročně. Byla by tak druhou největší továrnou na baterie společnosti LG Chem po Číně. Mluvčí LG Chem uvedl, že firma nový závod na baterie zvažuje, rozhodnutí ale podle něj zatím nepadlo.

Mezi zákazníky LG Chem patří 25 automobilek, včetně firem Renault, Volkswagen, Audi a Volvo. Firma vyrábí také baterie pro chystaný elektrický vůz Bolt americké společnosti General Motors. Závody na baterie má firma nyní také v Jižní Koreji a v USA.

Automobilky po celém světě se chystají uvést na trh další elektromobily, které budou schopny splnit přísnější požadavky na emise. Například společnost Samsung SDI, která je konkurentem LG Chem a mezi jejíž zákazníky patří BMW, podle svého mluvčího také zvažuje výstavbu továrny na baterie pro elektrické vozy v Evropě.