Komerční banka prodá svou budovu na lukrativním místě v centru Prahy

Komerční banka prodá rozsáhlou kancelářskou budovu na lukrativním místě v centru Prahy v ulici Na Příkopě 33. Prodejem nemovitosti o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních byla pověřena společnost Knight Frank. Pobočka KB bude v této budově zachována a projde modernizací v souvislosti s úpravou budovy pro využití jejím novým vlastníkem, sdělila banka.

„Místo budovy Na Příkopě využijeme prostory reprezentativní budovy Komerční banky na Václavském náměstí a rovněž budovu ve Stodůlkách. Z pohledu našich klientů je zásadní, že zde bude v plném rozsahu zachovaná pobočka, která po plánované rekonstrukci nabídne lepší prostředí a moderní bankovní technologie,“ uvedl člen představenstva KB Libor Lőfler.

Budova, která je v sousedství Prašné brány v lokalitě patřící mezi nejdražší v Česku, je kulturní památkou. Podle obchodního ředitele společnosti Knight Frank Davida Sajnera je možné ji přeměnit například na hotel, obchodní dům nebo kombinaci kanceláří a krátkodobého ubytování. „Chceme oslovit jak skupinu českých investorů, tak i etablované zahraniční subjekty, kteří touží vlastnit trofejní nemovitost v centru Prahy,“ doplnil Sajner. 

Také UniCredit Bank prodává podle Hospodářských novin svoji budovu na pražském náměstí Republiky. Pobočka banky z budovy rovněž neodejde, chce si ji od nového majitele pronajmout na minimálně deset let.

Vydáno pod