4,5 miliardy a 296 prodejen. Nové OC Chodov se otevře na podzim 2017

OC Chodov se otevře na podzim 2017 (zdroj: ČT24)

Investice 4,5 miliardy korun, obchodní plocha 100 000 m² a na ní celkem 296 prodejen. Centrum Chodov se po svém rozšíření a modernizaci stane v tuzemsku nákupním domem s největším počtem obchodů na jednom místě. Deset procent plochy mají zabírat restaurace a nově bude vybudováno také kino s 18 sály. Otevření nové části je plánováno na podzim roku 2017.

Chodov se po rozšíření plochy ze současných 61 000 na 100 000 m² stane jedním z největších obchodních center v Česku. Vedle přístavby nové části se modernizace postupně dočkají i stávající prostory centra. Díky 18 novým kinosálům se má z Chodova stát největší a nejmodernější tuzemský promítací multiplex.

Restaurační zóna bude mít 43 jednotek a přesune se do nově vybudované části centra. „Nabídku (restaurací) budeme rozšiřovat. Budeme tomu věnovat minimálně deset procent celkové plochy, to znamená: 10 000 m² bude zaměřeno právě na jídlo,“ uvedla ředitelka leasingu Unibail-Rodamco pro ČR a Slovensko Zuzana Janurová. Přibude také přes tisíc parkovacích míst, celkem jich tak budou mít návštěvníci k dispozici 3400.

Rozšíření Centra Chodov dlouhodobě vnímáme jako jeden z našich nejvýznamnějších investičních plánů v rámci středoevropského regionu. Cílem projektu je poskytnout zákazníkům plnohodnotnou alternativu nakupování a zábavy v centru Prahy.
Arnaud Burlin
výkonný ředitel Unibail-Rodamco pro střední Evropu

„Snažíme se, abychom měli v našich centrech co nejvíce prostoru, aby si to lidé užili, aby jim prodávájící nabídli nějaký příběh, aby to vnímali všemi smysly,“ vysvětluje ředitel pro střední Evropu Unibail-Rodamco Arnaud Burlin, co je z jeho pohledu důležité pro spokojenost zákazníka.  

Unibail-Rodamco je největší evropská akciová společnost investující do komerčních nemovitostí. Působí ve 12 zemích EU. Hodnota portfolia skupiny činí 35,7 miliardy eur (zhruba 964 miliard korun). V ČR firma provozuje i pražské Centrum Černý Most, které před dvěma lety také prošlo modernizací.

OC Růže musela Chodovu ustoupit z cesty

Práce na dostavbě již probíhají. Centrum se rozšíří na místo bývalého obchodního centra Růže, které bylo na začátku letošního roku zbouráno. „V mých očích je to jeden z mála developerských projektů, který přináší pozitiva stávajícím obyvatelům Prahy 11,“ uvedl starosta této městské části Jiří Štyler. Centrum podle něj jednak poskytuje pracovní příležitosti, ostatním občanům pak nabízí nákupy na velmi vysoké úrovni.

Obchodní centrum Chodov bude sice po ohlášeném rozšíření nabízet nejvíce obchodů, největším centrem však nadále zůstane OC Letňany, které nabízí přes 180 obchodů na ploše přes 125 000 m². K největším nákupním centrům v zemi se řadí i další pražská OC jako například Nový Smíchov, Metropole Zličín, Galerie Harfa, Centrum Černý Most, Arkády Pankrác a Avion Shopping Park Praha, všechny mají přes 40 000 m² obchodní plochy.