Největší rekreační komplex v Chorvatsku kupuje majitel Čedoku

Majitel cestovní kanceláře Čedok, skupina Odien Group, kupuje luxusní chorvatský hotel Grand Hotel Lav a přístav Grand Marina ve Splitu. Hodnota transakce se pohybuje v jednotkách miliard korun.

Grand Hotel Lav je největším pětihvězdičkovým rekreačním komplexem s vlastním přístavem v Chorvatsku. „Jsme rádi, že jsme získali jedinečnou a stěžejní nemovitost na pobřeží Jaderského moře. Prostřednictvím našich investic v odvětví cestovního ruchu jsme si vědomi, že turistická popularita Chorvatska a zejména Splitu roste. Nadále budeme sledovat další investiční příležitosti v tomto regionu,“ uvedl šéf skupiny Odien Group Michael Saran.

Kapacita hotelu je 381 pokojů. Jeho součástí jsou jedny z největších konferenčních prostor v Chorvatsku. Celková zastavěná plocha je 60 tisíc metrů čtverečních na více než 44 tisících metrů čtverečních pozemků. V resortu se nachází 12 prodejen potravin a nápojů, 30 obchodů a 2500 metrů čtverečních konferenčních prostor. Přístav pro jachty a čluny Grand Marina Lav nabízí kotviště pro 75 lodí. V budoucnu umožní kotvit i jachtám až do délky 50 metrů.

Čedok
Zdroj: Veselý Dušan/ČTK

Odien komplex koupil od rakouské státní společnosti Heta Asset Resolution AG. „Odien Group předložil nejlepší nabídku, která také zajišťuje pokračování a další rozvoj cestovního ruchu tohoto hotelového komplexu, který je velmi důležitý pro Split a Chorvatsko,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Sebastian von Schoenaich-Carolath.

Komplex podle marketingového ředitele Čedoku Tomáše Brejchy bude sloužit také klientům této cestovní kanceláře. „Samozřejmě že to budeme využívat i pro naši klientelu. Hotel bude provozován ve stejném režimu jako dosud,“ potvrdil Brejcha.

Chorvatsko je nejoblíbenější letní turistickou destinací Čechů, ročně tam zavítá zhruba osm set tisíc českých turistů. Čeští turisté se řadí na první místo v návštěvnosti Dalmácie, jejich podíl na turistickém přenocování v oblasti byl loni 15 procent.