První muž ČEZ se stal i manažerem roku 2014

Praha – Ocenění za vynikající manažerskou práci Manažer roku 2014 dostal generální ředitel společnosti ČEZ Daniel Beneš. Manažerkou roku se stala ředitelka společnosti Petrof Zuzana Ceralová Petrofová. Oba si převzali ocenění v pražském Žofíně. Dvaadvacátý ročník soutěže pořádaly Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace. Hlavním cílem projektu je ocenit vynikající manažerské osobnosti jako příklad pro ostatní.

„Vybírali jsme podle charakterových vlastností, manažerských schopností a našich dlouhodobých principů, které nemá žádná jiná soutěž. Vítězové měli špičkové výsledky ve všech pěti námi hodnocených oblastech, včetně produktivity práce a přidané hodnoty,“ komentoval výběr prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák. Oba vítězové prý získali velmi vysoký počet bodů.

Hodnocení vítězů se odvíjelo od výsledků v posledních třech letech, přičemž velký důraz kladli hodnotitelé vedle produktivity práce také na základní makroekonomické ukazatele vůbec. Akcent mířil také na společenskou odpovědnost, včetně toho, jak se firmy chovají ke svým zaměstnancům.

  • Zuzana Ceralová Petrofová: „Ocenění jsem nečekala, byla jsem velice mile překvapena. Beru to jako ocenění nejenom moje, ale samozřejmě celé firmy, managementu a celé naší rodiny. Určitě to pomůže v tom – alespoň doufám – že si lidé uvědomí, že tady existuje česká značka, která má budoucnost.“   
  • Daniel Beneš: „Já vnímám toto ocenění jako ocenění všech našich 26 tisíc zaměstnanců, kteří mi k tomu dopomohli. Bylo to velmi nepříjemné období, museli jsme utahovat opasky. Ale dá se říct, že jsme se s tou velmi nepříznivou situací v energetice poprali výrazně lépe než naši konkurenti a podařilo se nám naší novou strategií reagovat na to, kam se ubírá evropská energetická politika.“  

Titulem vynikající manažer střední firmy byla oceněna opět Zuzana Ceralová Petrofová. Vynikajícím manažerem malé firmy je ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová. Titul Mladý manažerský talent získala Monika Šimánková ze společnosti Hestego. Do Síně slávy byl uveden Zdeněk Souček.

Do desítky nejlepších manažerů byli vybráni vedle Beneše, Ceralové Petrofové a Štáchové generální ředitel společnosti Koh-i-noor Vlastislav Bříza, generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek, předseda společnosti Moděva oděvní družstvo Konice Leo Doseděl, výkonný ředitel společnosti Elcom Jiří Holoubek, generální ředitel společnosti Agro Jesenice u Prahy Josef Kubiš, generální ředitel společnosti UniCredit Bank Jiří Kunert a předsedkyně představenstva společnosti Renomia Jiřina Nepalová.

Vydáno pod