Amazon v Dobrovízi zahájil nábor zaměstnanců, přijme jich tisíce

Dobrovíz - Americká firma Amazon se připravuje na otevření logistického centra v Dobrovízi. Do manažerských pozic už nabírá zaměstnance a další tisíce pracovníků začne přijímat během následujících tří měsíců do skladů. V předvánoční špičce pak počítá se zapojením tří tisíc lidí na sezonní výpomoc. Dobrovízská pobočka podle plánů Amazonu otevře nejpozději letos v září.

Jeden a půl kilometru dlouhé logistické centrum v Dobrovízi už se staví. Otevřít by mělo v druhé polovině roku. „V příštích třech měsících zahájíme velký nábor tisíců zaměstnanců. Do tří let od spuštění provozu vzniknou až dva tisíce pevných pracovních míst a až tři tisíce sezonních v předvánoční špičce,“ uvedl mluvčí Amazonu Karel Taschner.

Podle neoficiálních informací by se platové ohodnocení skladníků, kterých firma bude potřebovat nejvíce, mělo pohybovat kolem 90 korun za hodinu. Podobně jako v Polsku. „Je to mírně nadstandardní taxa. Liší se to samozřejmě podle regionů, ale co se týče Prahy nebo Středočeského kraje, je to trochu víc, než je běžné,“ komentuje personalista Erik Švarcbach, McRoy.

Amazon přijímá manažery, otevřít chce do září (zdroj: ČT24)

Amazon měl v plánu v Česku vybudovat také logistické centrum u Brna. Projekt ale kvůli tahanicím o pozemek zastavil. „Po tom, co jsme se v loňském roce rozhodli neusilovat o investice v průmyslové zóně Černovická terasa, rozšířil Amazon hledání nové lokality do celé střední a východní Evropy,“ uvedl Taschner.

Společnost v tuzemsku kromě logistického centra v Dobrovízi buduje také přímé firemní zastoupení. Česko je tak pro ni důležitější, než by se mohlo zdát a současnou investicí proto nemusí skončit. Amazon má podobných center po Evropě už dvacet osm. V Dobrovízi vznikne devětadvacáté a není vyloučeno, že v Česku vyroste ještě jedno.