Pivovary InBev a Anheuser-Busch jednají o fúzi

Brusel - Belgický pivovar InBev vede se svým americkým konkurentem Anheuser-Busch rozhovory, které by mohly vyústit ve spojení obou podniků. Informoval o tom dnes belgický časopis Trends. Podle dřívější zprávy listu Wall Street Journal by mohla být dohoda o fúzi uzavřena již v letošním roce. Pivovary se však ke spekulacím o fúzi opakovaně odmítají vyjádřit, píše agentura Reuters.

Firmu InBev, která vznikla v roce 2004 spojením belgického pivovaru Interbrew a brazilské nápojové společnosti AmBev, v loňském roce připravil o vedoucí pozici na světovém trhu s pivem konkurent SABMiller. Na českém trhu s pivem má InBev se značkami Staropramen, Ostravar a Braník zhruba patnáctiprocentní podíl.

Anheuser-Busch distribuuje některé evropské značky skupiny InBev ve Spojených státech. Firma kontroluje téměř polovinu amerického trhu s pivem a její značka Bud Light je nejprodávanější v zemi.

Společnost Anheuser-Busch vede po celém světě řadu právních sporů s českobudějovickým Budvarem. Oba podniky se přou o značky Budweiser a Bud.

Vydáno pod