eBay otevře v Praze marketingové a analytické centrum

Praha - Internetová aukční síň přichází do Česka. V nově vybudovaném centru by do konce letošního roku mohlo najít práci dvacet odborníků na marketing. Informovaly o tom dnešní Hospodářské noviny.

eBay používá více než 100 milionů uživatelů po celém světě. S okolními zeměmi by měli Češi spolupracovat na tvorbě on-line kampaní, testování, či monitoringu.

„Prahu jsme si vybrali proto, že je zde velká koncentrace vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří mají jak dobré jazykové znalosti, tak celosvětový rozhled. To je jasné i z faktu, že si i jiné nadnárodní korporace a společnosti orientované na technologie vybraly k vybudování svých operačních středisek právě toto místo,“ uvedla viceprezidentka eBay Wendy Jones. Výhodou pro nové centrum je, že může využívat i stávající infrastrukturu dceřiné společnosti Skype, která své české zastoupení otevřela už loni v létě a poskytla práci třiceti vývojářům.

Na české experty spoléhá stále více světových technologických firem. Svá vývojová či analytická centra do Česka již přesunula například společnost Google, Hewlett-Packard, Sun Microsystems, IBM, Logica, ale třeba i mediální koncern Walt Disney, který vyvíjí v pražské pobočce hry pro mobilní telefony. Píší o tom dnešní Hospodářské noviny.