Yahoo údajně odmítne nabídku Microsoftu na převzetí

Washington - Vedení internetové společnosti Yahoo je odhodláno odmítnout nabídku na převzetí firmou Microsoft, která projevila ochotu za to zaplatit 44,6 miliardy dolarů, v přepočtu 777,5 miliardy Kč. Částka se zdá představitelům Yahoo silně podhodnocená. Informoval o tom americký list Wall Street Journal s odvoláním na informovaný zdroj.

Microsoft ve svém dosud nejodvážnějším pokusu o akvizici před týdnem nabídl převzetí Yahoo po 31 dolarech za akcii. Přitom podle citovaného zdroje nabídka nebere v potaz riziko, že spojení obou firem bude zakázáno regulačním úřadem. Jde prý prakticky o pokus o loupež. Yahoo se údajně nebude zabývat nabídkou nižší než 40 dolarů za akcii.

Microsoft, který je největší světový výrobce softwaru, se na Yahoo obrátil s touto nabídkou proto, aby mohl začít účinně konkurovat stále mocnějšímu Googlu, jehož podíl na lukrativním trhu vyhledávání přes internet dosáhl již 77 procent. Yahoo je na tomto trhu druhá se 16 procenty a Microsoft sice třetí, avšak daleko vzadu s podílem 3,7 procenta. Google již také podnikl kroky k tomu, aby snahu Microsoftu překazil.