Holiday World ode dneška láká k cestování

Praha - Na pražském Výstavišti dnes začíná veletrh Holiday World 2008, který je odbornou veřejností považován za jednu z nejdůležitějších akcí svého druhu ve středoevropském regionu. Návštěvníkům nabízí možnost získat přehled o nejrůznějších destinacích doma i v zahraničí.

17. ročník Holiday World nabídne zájemcům o cestování celou řadu novinek. „Poprvé se nám objevuje Peru, Kuba, Nepál a po třech letech se vrací například Izrael,“ informoval o některých z nich v rozhovoru pro ČT Jan Novotný ze společnosti INCHEBA Praha, která celou událost organizuje.

Nově se bude zároveň s Holiday World konat také první ročník veletrhu Golf World Prague, který se zaměřuje na cestování za golfem. „Golfová turistika v posledních několika letech nabývá obrovského významu, protože se budují golfová hřiště, golfové resorty a jejich součástí bývají hotely a další aktivity a pak se to samozřejmě všechno stává součástí cestovního ruchu,“ popsal důvody spojení Novotný.

Chybět ale nebudou ani akce, na které jsou již návštěvníci řadu let zvyklí. Po šestnácté bude součástí veletrhu souhrnná nabídka turistických příležitostí v jednotlivých regionech České republiky Region World. Oproti loňsku by se však měla výrazně rozšířit prezentace mikroregionů a městských sdružení. Vystavovatelé představí také pestrou paletu kulturních akcí, jako jsou divadelní, filmové a hudební festivaly.

Holiday World bude probíhat od 14. do 17. února na Výstavišti v pražských Holešovicích. První dva dny mohou veletrh navštívit pouze odborníci. O víkendu se pak jeho brány otevřou i laické veřejnosti.