Podnikání na Brněnsku bude podporovat nové inovační centrum

Brno - V jihomoravské metropoli se dnes otevírá první Microsoft Inovační centrum v ČR. Organizace vzniká při inkubátoru zaměřeném na nejmodernější informační technologie - Jihomoravském inovačním centru -a nabídne pomoc začínajícím podnikatelům, ale i studentům se zajímavými podnikatelskými záměry.

Cílem nového projektu je rozšíření stávající služeb, které inkubátor nabízí. „Přibude velmi zásadní podpora v oblasti získávání kompetencí, které jsou potřeba pro konkurenceschopné podnikání,“ upozornil v rozhovoru pro ČT24 zástupce ředitele Jihomoravského inovačního centra Michal Kostka.
 
Cílem inovačních center a podnikatelských inkubátorů je poskytování pomoci studentům, akademikům, ale i odborníkům z průmyslu při budování konkurenceschopných firem. K nabízeným službám se řadí mimo jiné poradenství, podpora při zajišťování finančních prostředků či prostor pro nastartování úspěšné realizace podnikatelského záměru. 
 
„Inkubátor byl velmi dobrý v tom, že nám předal zkušenosti v klíčových oblastech. Pomůže s operativou, administrativou. Nemusíte řešit vlastního účetního, protože fungují sdílené služby,“ vyzdvihl některé přínosy ředitel společnosti Webnode.com Vít Vrba, který služeb brněnského centra využívá.
 
Za poskytnuté služby vznikající společnosti platí pouze část jejich skutečné ceny. Zbytek pokrývají dotace plynoucí ze státních programů podpory malého a středního podnikání.