Policie odložila případ opčního programu ČEZ

Praha - Policie dnes odložila případ opčního programu členů dozorčí rady společnosti ČEZ. Dnes o tom informoval mluvčí protikorupční policie. Roman Skřepek. Policie prověřovala úředníky a špičky Fondu národního majetku kvůli tomu, že od firmy přijali opční akciový program a životní pojistky. Z nich měli mít mnohamilionové výnosy. Údajně měli také manipulovat s kursem akcií ČEZ.

Policie již loni obvinila úředníky z přijetí opčního akciového programu a životní pojistky. Z nich měli mnohamilionové výnosy. Městské státní zastupitelství v Praze ale obvinění v únoru 2007 zrušilo a věc vrátila policii k prověřování.

Obviněni byli nynější šéf antimonopolního úřadu Martin Pecina, bývalí náměstci ministra průmyslu Václav Srba, Zdeněk Vorlíček a Milada Vlasáková, exnáměstci ministra financí Tomáš Potměšil, Pavel Šafařík a Zdeněk Hrubý a lidé z bývalého Fondu národního majetku Jan Juchelka, Zdeňka Němcová a Pavel Suchý.  Tito lidé byli také údajně podezřelí, že uměle navyšovali cenu akcií společnosti.